Utolsó módosítás:

Amit az Iglicéről feltétlenül tudni kell…

Rólunk / O násAZ IGLICE MI VAGYUNK! Te is, én is, mi mindannyian együtt, csehországi magyar és vegyes házasságban élő kisgyerekes családok, akiknek egy a célunk: az, hogy gyermekünk itt, Prágában is megőrizhesse magyar nyelvtudását és kapcsolatát a magyar kultúrával, és ezt a tudást hasonló életkorú pajtásai között, természetes módon szívja magába.

Ha Prágában magyar nyelvű gyerekprogramra megyünk, biztosak lehetünk abban, hogy azt az Iglice Egylet egyik lelkes szülőjének köszönhetjük. Valakinek, abból a maroknyi lelkes anyukából és apukából, akik családjuk egésznapos ellátása, és rendes, hivatalos munkájuk elvégzése mellett éjszakáikat azzal töltik, hogy társadalmi munkában bábelőadásokat, koncerteket, rendhagyó magyarórákat, junior klubot, „Ki, mit tud?”-ot, vasárnapi iskolát, cserkészetet, néptánc szakkört szerveznek gyermekeinknek.

Az Iglice Egyletet 2002-ben alapította néhány lelkes szülő, Moravcsík Tímea vezetésével. Rólunk / O násMa körülbelül 70 család alkotja az Iglice nagy családját, ők azok, akik rendszeres tagdíjuk befizetésével támogatják az egylet munkáját, és gyermekeiket minden héten magyar nyelvű foglalkozásokra hozzák. Az Iglice Egylet Prágai Magyar Intézet (PMI) jóindulatának köszönhetően, az intézettel jól működő szimbiózisban, szervezetileg azonban különálló egységként, a PMI épületében tartja foglalkozásait és programjainak nagy részét. Egyletünk pályázati forrásokból szervezi programjait és működteti a magyar anyanyelvet ápoló foglalkozásait óvodás és iskolás korú gyerekek számára.

Tagok, tagdíjak és szervezés

Minél több tagdíjat fizető tagja van az Egyletnek, annál komolyabb pályázati pénzeket tudunk megpályázni, annál több a minőségi program. Kérjük, fizesd be Te is a tagdíjadat, és járulj hozzá anyagilag is az egylet működéséhez. Persze, a pénz nem minden. Ha kedvet és elhivatást érzel magadban, hogy aktívan részt vegyél a prágai magyar gyerekprogramok szervezésében, csatlakozz az Iglice szervező csapatához! Nagyon kedves csapat, de mindig elkél a segítő kéz és a friss agyú ötletgyáros! Tárt karokkal és nagy szeretettel várunk!!! Jelentkezz a vezetőségnél!

Az egylet tagja lehet minden olyan család vagy egyén, aki befizeti a tagdíjat, amelynek fejében kedvezményes áron látogathatja a foglalkozásokat, ingyen részt vehet a programjainkon és kedvére kölcsönözhet az egyleti könyvtárból. Erről bővebben a tan- és tagdíjak oldalon.

Az egylet szervezeti felépítéséről az Alapszabályzatban olvashatsz részletesen.

Bizottság

Az Iglice élén a legaktívabb szülőkből szervezett bizottság áll, amelynek tagjai az elnök, a pénzügyi felelős alelnök, a szervezők és a technikai hátteret biztosító kezek.

Elnök

Az elnök az egylet ügyeiért felelős személy, és az egylet hivatalos kapcsolattartója más szervezetek, hivatalok felé. További feladatai az adminisztráció, programkoordináció, pályázatok írása.

Elnök: Csoma Bori
Pénzügyi felelős: Leczó Kati
Rákóczi Szövetség táborai:
Csámpai Ági
Szervezés és tanárok:

Bednár Monika

Berta Milán

Csámpai Ági

Csergő György Mária

Staněk-Csoma Bori

Hegedűs Máté

Hlavács Pali

Küű Rita

Nagy Ildikó

Skrabák Kati

Temesi Petra

Vacík Jenes Alíz

Technikai háttér:

Berta Milán

Hlavács Pali


További összefüggő

Ha helyesírási hibát talált, kérjük jelezze felénk a szöveg kiválasztásával és a Ctrl+Enter megnyomásával.