Amit az Iglicéről feltétlenül tudni kell…

AZ IGLICE MI VAGYUNK! Te is, én is, mi mindannyian együtt, csehországi magyar és vegyes házasságban élő kisgyerekes családok, akiknek egy a célunk: az, hogy gyermekünk itt, Prágában is megőrizhesse magyar nyelvtudását és kapcsolatát a magyar kultúrával, és ezt a tudást hasonló életkorú pajtásai között, természetes módon szívja magába.
Ha Prágában magyar nyelvű gyerekprogramra megyünk, biztosak lehetünk abban, hogy azt az Iglice Egylet egyik lelkes szülőjének köszönhetjük. Valakinek, abból a maroknyi lelkes anyukából és apukából, akik családjuk egésznapos ellátása, és rendes, hivatalos munkájuk elvégzése mellett éjszakáikat azzal töltik, hogy társadalmi munkában bábelőadásokat, koncerteket, rendhagyó magyarórákat, junior klubot, „Ki, mit tud?”-ot, vasárnapi iskolát, cserkészetet, néptánc szakkört szerveznek gyermekeinknek.
Az Iglice Egyletet 2002-ben alapította néhány lelkes szülő, Moravcsík Tímea vezetésével. Ma körülbelül 70 család alkotja az Iglice nagy családját, ők azok, akik rendszeres tagdíjuk befizetésével támogatják az egylet munkáját, és gyermekeiket minden héten magyar nyelvű foglalkozásokra hozzák. Az Iglice Egylet a Prágai Magyar Intézet jóindulatának köszönhetően, az intézettel jól működő szimbiózisban, szervezetileg azonban különálló egységként, a MI épületében tartja foglalkozásait és programjainak nagy részét.
Egyletünk pályázati forrásokból szervezi programjait és működteti a magyar anyanyelvet ápoló foglalkozásait óvodás és iskolás korú gyerekek számára.

Minél több tagdíjat fizető tagja van az Egyletnek, annál komolyabb pályázati pénzeket tudunk megpályázni, annál több a minőségi program. Kérjük, fizesd be Te is a tagdíjadat, és járulj hozzá anyagilag is az egylet működéséhez. Persze, a pénz nem minden. Ha kedvet és elhivatást érzel magadban, hogy aktívan részt vegyél a prágai magyar gyerekprogramok szervezésében, csatlakozz az Iglice szervező csapatához! Nagyon kedves csapat, de mindig elkél a segítő kéz és a friss agyú ötletgyáros! Tárt karokkal és nagy szeretettel várunk!!! Jelentkezz ITT!
Az egylet tagja lehet minden olyan család vagy egyén, aki befizeti a tagdíjat, amelynek fejében kedvezményes áron látogathatja a foglalkozásokat, ingyen részt vehet a programjainkon és kedvére kölcsönözhet az egyleti könyvtárból. Erről bővebben ITT. 
Az egylet szervezeti felépítéséről az Alapszabályzatban  olvashatsz részletesen.

Az Iglice élén a legaktívabb szülőkből szervezett BIZOTTSÁG áll, amelynek tagjai az elnök, a pénzügyi felelős alelnök, a szervezők és a technikai hátteret biztosító kezek. Az elnök az egylet ügyeiért felelős személy, és az egylet hivatalos kapcsolattartója más szervezetek, hivatalok felé. További feladatai az  adminisztráció, programkoordináció, pályázatok írása.

Elnök: Csoma Bori
Pénzügyi felelős: Erőss Gabi 
Szervezés, Rákóczi Szövetség táborai: Csámpai Ági  
Szervezés: Csergő György Marika
Szervezés: Küű Rita
Szervezés: Pulen Anikó
Szervezés: Szarka Szilvi
Technikai háttér:
 Hlavács Pali

 

Az Iglice Egylet megalakulása és célja
(Moravcsík Tímea összefoglalója, 2012. szeptembere)

Támogatóink / Partneři a sponzoři spolku Iglice:
Egyletünk munkája elképzelhetetlen lenne a Prágai Magyar Intézet, a Cseh Köztársaság Oktatási, Ifjúsági és Testnevelési Minisztériuma, Prága Főpolgármesteri Hivatala, a Bethlen Gábor Alap, a Rákóczi Szövetség az Axocom Kft., valamint magánszemélyek anyagi támogatása nélkül.

Práce našeho spolku by byla nepředstavitelná bez podpory Maďarského Institutu v Praze, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Magistrátu hlavního města Prahy, nadace „Bethlen Gábor Alap”, organizace Rákóczi Szövetség a společnosti Axocom Kft. a soukromých osob.