Tájékoztató a tandíj és tagdíj emelésről 2024-ben / Vyrozumění o zvýšení členských a školních příspěvků v roce 2024

Tájékoztatunk Benneteket, hogy 2024 januárjától megemelkedett az Iglice Egylet tag- és tandíja. Az emelésre 10 év után került sor, az egylet működését menteni hivatott döntést már nem lehetett tovább halogatni.

  • A tagdíj egy naptári évre 3000 CZK lesz családonként.
  • A tandíj fél évre 2000 CZK Iglice tagoknak gyermekenként, és 4000 CZK nem tagok számára.
  • Emellett emelésre kerül a támogatói tagdíj is, 7000 CZK évente.

Megértéseteket és támogatásotokat köszönjük, lehetőséget biztosítunk részletfizetésre.

Olvasd tovább →

Cool-túra II. évad/5. Látogatás az aranybányában

Meghívó „aranybányalátogató sétán”
Időpont: 2024. február 24., 10.00–13.00 és 14.00–17.00
Találkozó: Jílovské zlaté doly, Štola Václav

Jílové U Prahy környékén már a kelták is aranyat bányásztak. Számos járat, tárna szeli keresztül-kasul ma is a környéket. Ezek közül egy, a Pepř bánya, ami valószínűleg az egyetlen hely a világon, ahol tiszta aranyérc réteget láthatunk, közvetlenül a legendás Šlojíř eret. A kb. 2,5 órás idegenvezetés alatt hiteles rálátást kaphatunk egy eredeti állapotában megőrzött bányakörnyezetre. A részben bányászvonattal lefedett, 4 km-es útvonalon a munkafolyamatok egyes állomásait láthatunk/próbálhatunk ki, és saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a föld alatti robbantás élményét. A túra csak előzetes bejelentkezéssel látogatható, maximum 24 fő részére. A túra teljes hossza 4 km, és 6 éven felüli gyermekek részére ajánlott szülői felügyelettel. Díja 200 CZK/gyerek, 400 CZK per felnőtt.

Olvasd tovább →

Indul az Iglice népi hangszersuli gyerekeknek és felnőtteknek

Az Iglice Egylet, Fekete Krisztián vezetésével, új zenei programot indít, amely a népzenei hagyományokat és az UNESCO által is elismert urbanizált táncház-zenei módszert hozza közelebb a gyerekekhez és felnőttekhez. A programban egyéni órák keretében, a résztvevők szabadidejéhez igazodva, a zene segítségével kognitív képességeiket fejleszthetik. A foglalkozásokon a citera és a cimbalom hangszerekkel ismerkedhetnek meg. A jelentkezések beküldési határideje 2023. október 15.

Jelentkezési határidő: 2023, október 15.

Olvasd tovább →

Cool-túra II. évad/4. Velká Chuchle

Meghívó az egésznapos „Tüdőtisztító évnyitó sétára Chuchelský háj erdejében”
Időpont: 2024. január 13., 11.00– cca. 17
Találkozó: Náměstí Omladiny, a 172-es busz megállójában

Velká Chuchle városrészből, a helyi általános iskola mellől indulunk a sárga jelzés mentén a Malá Chuchle-i állatkertig. Itt megnézhetjük a vadaspark büszkeségének számító hiúzt, illetve kis szerencsével más őshonos fajok etetését, a büfében felmelegedhetünk, majd újult erővel fordulunk vissza a kiindulópontunkhoz, ahol a legkitartóbbak még egy kis tűzoltó múzeumot is megtekinthetnek. A séta hossza körülbelül 4 km.

Olvasd tovább →

Iglice adventi ablaknaptár / Adventní okenní kalendář Iglice

Csatlakozz az Iglice adventi ablaknaptárához Prágában és környékén! Díszítsd fel ablakodat egy választott számmal, és oszd meg a karácsonyi örömöt a közösséggel. Küldd el a fotót az iglice@iglice.org címre, és maradj velünk egészen Szilveszterig. Minden emeleten várunk – töltsd meg az ünnepeket fényekkel és melegséggel. Legyél része ennek az egyedülálló ünnepi kalandnak!

Olvasd tovább →